-->

About Me


Thank you for visiting Foodgrapher blog.
Allow me to introduce myself, my name is Albert Chandra


at Shearaton event with friend from Foodmax & hotel crew

This blog is made to accommodate my passion on various hobbies that I have.
With main theme including photography, travel and culinary experience.

My day job is as a Public Notary in Surabaya & Lamongan
At Work in office Ambengan Plasa B23, phone : 031-5313366
Please don't hesitate to call should you need any professional assistance.

For Those interested in photography service, you can visit my gallery here : http://500px.com/foodgrapher





Disclaimer : Taste is a personal matters, so my opinion can be different than yours, feel free to leave comment if you want to share a different experience / opinion on the posts.


If you need to contact me, email me at TheFoodgrapher@gmail.com
Bon Appetite

We're also welcoming guest blogger / writer
If you usually post your articles on social media such as FB and photos on Instagram, you can add valuable readers from this blog.

Just drop me an email or Line (my Line ID is Foodgrapher)

Foodgrapher Line QR Code





26 comments:

  1. What a nice blog you have! So you also do a side job photography... no wonder all the pictures here are so beautiful :)

    ReplyDelete
  2. Hi Selby, thanks, u' re too kind.
    I still struggle with photographing food as is on spot, without prepping and food stylish help. It's a different ball game ^^.

    Learned a lot from reading ur blog @ selbyfood.blogspot.com, though designwise still worlds apart in quality ^^

    ReplyDelete
  3. mas kalo leh tau, kamera buat poto2 nya pake apa ya? :P
    btw klo poto2 di resto biasanya izin dulu, ato lngsung poto aja?
    soalnya aku juga suka gitu tapi rada ga pede, pernah kejadian poto2 gitu eh malah di tanyain macem2 sama managernya haha..

    ReplyDelete
  4. kamera saya segede bagong kok, dulu 650D, ganti 5D II sekarang 6D
    kalau di resto biasanya sih langsung aja, pengalaman bbrp minta ijin malah bikin mereka salah tingkah.

    Ada juga unggah ungguh yang perlu diperhatikan, salah satunya usahakan tidak memakai flash, jangan terlalu heboh foto interior / tamu lain dsb. Pengalaman saya memakai kamera besar itupun jg bisa dibilang hampir tidak pernah ditanya / ditegur.

    ReplyDelete
  5. Keren blognya :D
    Salam kenal, Mas Albert :)

    ReplyDelete
  6. make lens apa aja tuh .. wow 6D .. hmmm keren bisa main di ISO tinggi dengan noise yg bersih.. salam kenal

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal :)

      lensanya ganti2 tapi jarang suka yang merk canon

      Delete
  7. Your blog is one of my fave, it has been a great reference for moi, thx for sharing your beautiful photos and infos, salam kenal ko Albert :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks bro
      Posting komen seperti ini mbantu banget nambah mood blogging ^_^

      Delete
  8. Wah.. fotonya bagus-bagus... bikin napsu makan bertambah nih, bikin tambah gendut..hahaha...

    Keep hunting and reviewing bro...

    #thumbsup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks a lot bro, appreciate it ^.^

      btw moga2 ga tambah gendut hehehe

      Delete
  9. Nice blog ><)b


    Sy yang tadinya lagi nyari bahan tugas kuliah fotografi akhirnya sampai disini dan salah fokus malah jd catetin tempat maem yg menarik. hahhaha.


    I think the combination of photos that reveal the beauty and writing
    that reveal the delicacy is a amazing combination, and I found it in your blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for the nice comment :)

      Moga2 cocok dengan blognya, kadang ada yang saya bisa olah panjang lebar, beberapa ada juga yang nyempat-nyempatin nulis, jadi ala kadarnya ^_^

      Delete
  10. halo..salam kenal,Bro..

    saya cari2 info resto di Surabaya dan terbantu sekali..

    nice pic and good review

    keep up the good job

    cheers

    ReplyDelete
  11. Woww, Im amazed with this blog...I used to hard to find a special place for dating..but for now its so easy coz ur blog..thanks to u for sharing this amazing blog.
    Keep posting, bro!!

    ReplyDelete
  12. Woww...Im amazed with this blog..I used to hard to find a special place for dating but for now its so easy coz this blog..thanks to u for sharing this info..
    Keep posting, bro!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks bro ^^ means a lot to me

      any info on favorite dating place?

      Delete
  13. Setelah mas Chandra mereview pentax K01 saya tertarik membeli lewat TokoDigital.com seperti yang mas Chandra link kan. Tapi saya sms dan tlp tidak ada respon. Apakah tokonya sudah tutup ya mas?
    Thanks....

    ReplyDelete
  14. iya kalau sabtu terakhir buka pk 14.00, senin baru buka lagi Pk 09.00

    sayangnya K-01 sekarang sudah discontinued, alternatifnya belum ada yang setara di pentax, di merk lain sih banyak, ada sony nex, olympus pen atau panasonic mirrorless
    Kalau ingin merk Pentax mungkin bisa pertimbangkan alternatifnya tipe K-500, sekitar 6 - 6.5 jt dengan lensa kit 18-55mm

    ReplyDelete
  15. Salam kenal. Untuk Foto,desain web dan review memukau,yang kurang menurut saya mungkin cuma satu yaitu soal harga. Bisa tidak ditampilkan harganya? Terkadang orang untuk masuk sudah takut duluan dengan tampilan interior dan lain sebagainya,padahal belum tentu tempat tersebut mahal harganya. Info tersebut bermanfaat bagi saya yang low budget tapi suka berpetualang mencoba makanan :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks atensinya. Sebagian besar post sudah ada harga dan foto menu nya, yang sebagian kecil tidak ada karena kondisi khusus ☺

      Delete
  16. Hai Ko Albert, salam knal ya.. hoby makan ya.. :D oya Ko kalau boleh aku saranin kalau balas komentar pengunjung klik tulisan replynya jangan komen dibawahnya biar yang baca tahu kalau komennya udah dibalas hehe IMHO

    ReplyDelete

whos.amung.us :